SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Formel 1
May 12th, 2014 by rnn.yqe.

Formel 1 – eller F1 som det bliver markedsført – er den hurtigste gruppe af et-sædet bil væddeløb som er reguleret af Den Internationale Automobil Federation FIA.

Formel 1 nyder meget større bevågenhed end Formel 3, som ellers køres meget mere. Der køres formel 3 løb rundt omkring i verden på nationalt plan, hvorimod Formel 1 klassen har deres internationale verdensmesterskab, som køres rundt omkring i verden gennem det meste af året.

Formel 1 henviser til det regelsæt som regulerer sporten og som først og fremmest regulerer de deltagende køretøjer og som lægger begrænsninger på motorens slagvolumen og omdrejningstal.

Det mest imponerende ved Formel 1 sporten er hvordan der er lykkedes en relativ lille gruppe personer at gøre sporten så populær at den har en enorm fanskare spredt over hele verden. Navnet og mærket Formel 1, eller F1, er et af de stærkeste inden for sportens verden i dag, og dermed er Formel 1 også blevet til en kæmpe forretning. For bare at tage et tal til at illustrere dette, så var de samlede udgifter for de deltagende hold i 2007 næsten 3 milliarder amerikanske dollars eller ca. 16,200,000,000 kroner.

Det er først og fremmest Bernie Ecclestone der har været den drivende kraft bag denne transformation af Formel 1 sporten fra et relativt obscurt fænomen til en af verdens største sportsbegivenheder. Da han, i 1970’erne, tog initiativ til at omstrukturere sporten og satte gang i en selvforstærkende udvikling hvor sponsorerne bag holdene fik gradvist mere for deres penge, hvilket gav højere sponsorindtægter, hvilket gav bedre markedsføring, hvilket førte til højere tilskurertal, som så igen tiltrak flere sponsorer.

Formel 1 kørerne har været store sportsstjerner gennem tiderne, men sporten har også set mere end godt er af ulykker og tragedier. Ayrton Senna omkom i 1994 under et løb i Italien og Østrigske Niki Lauda blev forbrændt på kroppen og ansigtet ved en ulykke i 1976. Det er skæbnens ironi at Niki Lauda kom sig over sin ulykke og er en meget succesrig forretningsmand hvorimod en anden af sportens store stjerner, Michael Schumacher, klarede sig igennem en glorværdig karriere i denne meget farlige sport, for siden at pådrage sig en hjerneskade ved en skiulykke.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa