SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hurtige biler
May 2nd, 2014 by rnn.yqe.

Alt er jo relativt, og hvad der er en hurtig bil for én, er ikke hurtigt nok for en anden. Men hvis vi skal se på de hurtigste serieproducerede gadebiler i verden, så kommer vi ikke uden om biler som Bugatti Veyron (sports modellen som udkom i 2010 har en tophastighed på godt 430 kilometer i timen).

På de næste pladser over alle tiders hurtigste biler kommer en række modeller fra SSC (Shelby Super Cars), et Amerikansk firma der har specialiseret sig i at bygge ekstremt hurtige biler. Faktisk var SSC Areo’en verdens hurtigste bil fra 2007 til 2010, indtil Bugatti genvandt førerpositionen med sport versionen af deres Veyron.

Ud over Porsche, er et andet navn der pryder hitlisterne over alle tiders hurtigste biler det Svenske Koenigsegg, en anden producent der har specialiseret sig i ekstremt hurtige biler. Navnet er forholdsvist ukendt i almindelige kredse rundt om i verden, men de har heller ikke ligefrem gjort det let for udlændinge at lære firmanavnet. Det danske firma Zenvo er også med på listerne over verdens hurtigste biler, med deres Zenvo ST1.

Herudover, finder vi flere af de navne som vi umiddelbart forbinder med hurtige biler – navne som Ferrari, Lamborghini, Aston Martin og Jaguar. Men det er selvfølgelig biler som er uden for den almindelige pengepungs rækkevidde.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa