SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kevin Magnussen
May 5th, 2014 by rnn.yqe.

Kevin Magnussen er en komet på Formel 1 himlen, hvor han havde en exceptionelt god debut i hans første Formel 1 løb i Australien. Kevin Magnussen er søn af den tidligere Formel 1 og Le Mans kører, Jan Magnussen. Jan Magnussen har haft – og har stadig – en fornem karriere hvor han har kørt i en række klasser, lige fra Nascar til Touring hvor han stadig kører i dag.

Ligesom hans far, started Kevin Magnussen sin karriere i Carting, for derefter at rykke op igennem klasserne Formel Ford i Danmark, den Europæiske Formel Renault og til Formel 3, hvor han sluttede som nummer tre i den samlede stilling i hans debut sæson i 2010.

I 2012 skrev han kontrakt med McLarens Formel 1 hold, og blev testet i Abu Dhabi hvor han satte den hurtigste tid af alle de unge kørere (han var stadig kun 20 år) og i hans debut sæson i 2014 havde han igen den hurtigste tid i præ-sæson testkørslerne og han sluttede på en fornem tredjeplads i hans debut Grand Prix i Australien, et resultat der sidenhen blev opgraderet til en andenplads.

Forventningerne er derfor store til Kevins debutsæson, men efter et par skuffende resultater er forventningerne skruet noget ned. Det er kun i på grund af Kevin’s ekstraordinære karrierestart, at man på nogen måde kan karakterisere hans nuværende 7. plads i det samlede klassement som noget andet end en triumf.

Men håbet for en podieplads i debutsæsonen svinder, og Kevin Magnussen giver da også odds 150 hvilket afspejler en meget ringe tro på muligheden for en samlet førsteplads. Men det meste af Danmark følger alligevel spændt Kevin’s løb og hans resultater har allerede øget interessen for Formel 1 voldsomt i Danmark. Der krydses fingre for at han kan blive ved med at tage point hjem og klatre op i klassementet. I Kina slutted Kevin Magnussen på en skuffende trettende plads, efter at have startet som femtende. Men det tager intet af glansen af, at Danmark nu har en Formel 1 kører af international klasse.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa